Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić w ciepłe miejsce, aby ruszyły. Do miski przesiać mąkę. Dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać ciasto dodając w miarę potrzeby więcej mleka lub mąki. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pokrojone w plasterki banany. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ooo pychotka :) z bananami jeszcze nie jadłam ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    robię podobne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !