Sposób przygotowania

Z mięsa mielonego ,drobno posiekanej cebuli, jajek, małej namoczonych w mleku i odciśniętych bułek,utartych na tarce jabłek ,soli i pieprzu, wyrobić spójną masę i uformować 16 pulpetów.
Pulpety włożyć do gotującej się osolonej wody i potrzymać na małym ogniu. następnie wyjąć i trzymać w cieple.
Przygotować rosół z kostek rosołowych lub wywaru z warzyw, dodać łyżeczkę masła,doprawić śmietaną z odrobiną mąki, dodać u tarty chrzan i utarte na tarce jabłka, zagotować i zalać pulpety.

Komentarze

  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawa kompozycja smaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !