Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy ją na całą noc. Następnie do tego samego garnka wkładamy 30 dkg boczku wędzonego i wszystko to gotujemy. Po ok 0,5 godz. wyciągamy boczek i gotujemy samą fasolkę do miękkości.
W tym czasie na patelni przysmażamy pokrojone w kostkę: kiełbasę np. toruńską, cebulę i nasz boczek. Na tą patelnię dokładamy jeszcze koncentrat pomidorowy, majeranek i pieprz (wedle uznania). Po przysmażeniu dokładamy łyżkę mąki.
Mieszamy i wszystko to dokładamy do miękkiej już fasoli. Po zagotowaniu dosalamy do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pychota
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam ją
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię fasolkę i duuużo majeranku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Bardzo lubię fasolkę po bretońsku :) Twoja jest bardzo apetyczna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    popisowe danie mojego syna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    dawno nie jadłam- a bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna już wiem co będzie jutro na obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam fasolkę !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !