Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, delikatnie wyjąć kości. Mięso oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem, skropić olejem, odstawić na pół godziny do lodówki. Na połowie masła zrumienić posiekaną cebulę z pieczarkami. Na drugiej połowie masła poddusić umyty i pokrajany szpinak, posolić do smaku. Na mięso z udek nakładać szpinak i pieczarki, mocno zwijać, spiąć wykałaczką lub owinąć sznurkiem, zawinać w folię, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, , włożyc do nagrzanego piekarnika na 190 stopi na około 1 godziny. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Smaczne, robiłam takie dla męża
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    poezja smaku !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !