Sposób przygotowania

Kości umyć, warzywa obrać, umyć. Kości i warzywa zalać ok. 1,5 litra zimnej wody, ugotować wywar. Kminek uprażyć w małym rondelku. Zalać go 2 szklankami wywaru i gotować około 1 godziny. Przecedzić i wlać do pozostałego wywaru. Z masła i mąki zrobić zasmażkę - masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę, rozetrzeć, dolać trochę wywaru, rozmieszać i wlać do zupy. Śmietanę rozmieszać w kubku, dolać odrobinę wywaru, wymieszać i również dolać do zupy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Nie przepadam za kminkiem, ale przepis bardzo ciekawy!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ciekawa zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ciekawe jak smakuje!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !