Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sandacz z kurkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz
1 sztuka
kurki
20 dkg
cebula
1 sztuka
mąka pszenna
1 łyżka
masło
3 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
sól, pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz z kurkami

Rybę oskrobać, oprawić, umyć, przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Kurki oczyścić, umyć. Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na połowie masła. Na reszcie masła udusić kurki z cebulą. Przyprawić solą i pieprzem, włożyć rybę i dusić ok. 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 15.01.2012 18:57
rewelacja!!!
zuzanna6 14.12.2010 07:24
sandacz dobra ryba,a jeszcze z kurkami pyszna.
RenataZ-et 09.12.2010 09:19
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak