Sposób przygotowania

Papryki zapiecz w nagrzanym do temp. 220 piekarniku, aż skórka zacznie odchodzić (przez ok. 15 minut). Następnie włóż je do torebki foliowej, zawiń i po przestudzeniu obierz. Obrane papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój je na pasy.
Ogrzany w temperaturze pokojowej serek topiony wymieszaj starannie z posiekanymi ziołami, następnie dopraw do smaku pieprzem.
Na każdy pas papryki połóż pas żółtego sera, posmaruj go serkiem topionym, zwiń w rulon i zepnij wykałaczką. Udekoruj szczypiorkiem i podawaj.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Smaczne roladki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Kolejny ciekawy przepis :) Szkoda, że nie ma zdjęcia... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !