Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka kroimy w paski. Wkładamy pokrojone paski do naczynia głębokiego na przemian polewając magi. Naczynie czeka w lodówce 2-3 h. Przed upływem podanego czasu (ok15 min.) smażymy na patelni czosnek i szczypiorek na małym ogniu. Wyjmujemy po określonym czasie kurczaka i obtaczamy go najpierw w papryce słodkiej ,a później w mące - dokładnie ;) Tak przygotowany kurczak ląduje na patelni. Smażymy. Po usmażeniu wkładamy kurczaka i zawartość patelni do garnka i zalewając ok 0,5 litra soku jabłkowego zaczynamy gotować. co jakiś czas dolewamy odrobinę soku po odparowaniu wody z soku. Gotujemy min 20 minut. jeśli sos wyszedł zbyt rzadki co się może zdarzyć wówczas rozrabiamy 2 łyżki mąki w odrobinie wody i dodajemy do gotujacej się potrawy. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami. Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    niebawem fotka, bo dawno nie jadlem ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    ciekawe danie ... ciekawam ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne połączenie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !