Sposób przygotowania

Do garnka z wrzącą wodą (około 4 litry)dodać opłukany groch,boczek,liście laurowe,ziele angielskie,ziarenka smaku i gotować do miękkości grochu.Miękki boczek wyjąć z zupy,ostudzić,pokroić w kostkę i dodać do grochówki.Kiełbasę pokroić w kostkę,cebulę posiekać,przesmażyć razem na patelni(kiełbasa puści tłuszcz) i dodać do zupy.Ziemniaki pokroić w kostkę,marchewkę,pietruszkę,seler zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i też dodać do zupy.Gotować do miękkości ziemniaków i jarzyn.Przyprawić solą,pieprzem,maggi i majerankiem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Pyszna grochówka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    do tego chlebek lub bułka i super sprawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !