Sposób przygotowania

Schab opłucz ,osusz ostrymi długim nożem zrób w nim szeroka kieszeń .Natrzyj solą i pieprzem ,cynamonem i mielonym gożdzikami.Mandarynki obierz ,podziel na cząstki,nadziej nimi mięso..Kieszeń zepnij wykałaczkami .Pomarańcze sparz ,pokrój w plastry.Schab posmaruj łyżką miodu obłóż plastrami pomarańczy,po czym obwiąż nicią kuchenną .Wciśnij w plasterki kilka gozdzików ,ułóż pieczeń na blasze ,wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 220* C.Obniż temp.do 190* C pieczeń polej sokiem pomarańczowym.Piec 1,5 godziny polewajac powstałym sosem.Ok .20 minut przed końcem pieczenia mięso posmaruj resztą miodu,posyp tymiankiem i obłóż 2 pokrojonymi w plastry pomarańczami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo lubię połączenie mięsa z owocami.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    zapowiada się królewskie jedzenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    nie ma to jak schab i owoce.mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Połączenie mięsa z cytrusami jest dla mnie intrygujące :) pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    egzotycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mniam ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !