Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bitki z pieczarkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
50 dag
pieczarki
30 dag
olej
5 łyżek
masło
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
przyprawa kucharek
do smaku
mąka
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z pieczarkami

Schab pokrajać na porcje, zbić tłuczkiem, opruszyć solą, pieprzem i wegetą. Obtaczać w mące, zrumienić na oleju. Pieczarki umyć pokroić w plastry, obsmażyć na maśle. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mieso, na niego wyłożyc pieczarki, podlac wodą i dusić pod przykryciem około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 10.11.2013 16:43
super danie!
IlonaAlbertos 10.09.2013 15:52
Muszą być smaczne.
olkaaa 10.09.2012 09:51
podoba mi się taki pomysł
Baska Kaska 18.10.2010 08:57
ciekawe
Jolanta40 18.10.2010 07:56
muszę przygotować takie bitki
iwa643 18.10.2010 07:37
tez takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak