Sposób przygotowania

Kapustę czyścimy, usuwamy głąb, następnie zalewamy wrzątkiem w garnku i trzymamy mniej więcej pól godziny w posolonej wodzie. Po wyjęciu z wody odsączamy, studzimy i rozdzielamy liście. Ryż gotujemy w dużej ilości wody, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Grzyby moczymy 2 godziny, gotujemy i drobno siekamy. Wywar zachowujemy. Cebule siekamy i podsmażamy na maśle. Mieszamy wszystko razem. Na każdy liść nakładamy farsz i zawijamy ciasno. W rondlu lub brytfannie układamy gołąbki i zalewamy wywarem grzybowym z wywarem z kostki lub samym wywarem grzybowym. Dusimy na małym ogniu przez około 1,5 – 2 godziny. Można podawać z sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam je:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !