Sposób przygotowania

Grzyby wrzucamy do letniej wody i moczymy przez noc.
Polędwiczki kroimy na małe kotleciki, możemy delikatnie ubić z jednej strony. Gotowe kotleciki posypujemy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalna, a następnie pozostawiamy na co najmniej 15 minut. Polędwiczki podsmażamy na margarynie z obu stron i odkładamy na talerz.
Na tej samej patelni przesmażamy cebulkę i borowiki pokrojone w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy bulion oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy. Całość gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając, do czasu odparowania części bulionu i zgęstnienia sosu.
Gdy sos już będzie gotowy, wrzucamy do niego polędwiczki i chwile razem podgrzewamy.

Ja podałam polędwiczki z ugotowanym kalafiorem, który dodatkowo polałam sosem.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !