Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Grzyby wrzucamy do letniej wody i moczymy przez noc.
Polędwiczki kroimy na małe kotleciki, możemy delikatnie ubić z jednej strony. Gotowe kotleciki posypujemy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalna, a następnie pozostawiamy na co najmniej 15 minut. Polędwiczki podsmażamy na margarynie z obu stron i odkładamy na talerz.
Na tej samej patelni przesmażamy cebulkę i borowiki pokrojone w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy bulion oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy. Całość gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając, do czasu odparowania części bulionu i zgęstnienia sosu.
Gdy sos już będzie gotowy, wrzucamy do niego polędwiczki i chwile razem podgrzewamy.

Ja podałam polędwiczki z ugotowanym kalafiorem, który dodatkowo polałam sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam mięsa w ciemnym sosie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    poledwiczki borowiki to cos absolutnie pysznego!
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmmmm! Jak ja lubię takie mięsko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takie pyszności tobym zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    super smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !