Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

risotto z makrelą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona
1 szt.
ryż arborio
30 dag
puszka pomidorów krojonych
czerwonej papryki
1/2
cebula
1 szt.
oliwki czarne
15 szt.
łyżki octu winnego
3
łyżki oliwy
4
kostki rosołowe
2 szt.
sól i pieprz
Koperek suszony Prymat
małej kapusty pekińskiej
1/2
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z makrelą

Zeszklij ok. 2 minut na oliwie pokrojoną cebulę. Ugotuj rosół na kostkach rosołowych. Wsyp ryż. Wlej 2 szklanki rosołu, poczekaj, aż ryż go wchłonie. Następnie dodawaj po parę łyżek płynu, aż ryż będzie miękki.
Paprykę pokrój w kostkę, podsmaż 2 minuty i zalej octem. makrelę obierz ze skórki, podziel na małe kawałki. Pomidory odcedź. Dodaj do ryżu wszystkie dodatki i przyprawy, wymieszaj. Mocno podgrzej 3 minuty. Podawaj posypane posiekaną kapustą i skropione oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak