Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy na noc zimną wodą a następnie gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.

Do gotującego się bulionu (może być rosół) dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, buraki, marchewkę, pietruszkę, seler oraz grubo pokrojoną kapustę, dorzucamy ziele angielskie, suszone grzyby i gotujemy aż warzywa zmiękną.

Pod koniec gotowania dodajemy ugotowaną fasolę razem z wodą, która została z gotowania i zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    moja ulubiona zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    śliczny, zrobię dziś na obiad
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !