Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną prażymy na sucho w rondelku, aż zacznie pachnieć. Wlewamy mleko i gotujemy na małym ogniu ok 30min. Następnie pozostawiamy aż spęcznieje. W tym czasie ubijamy żółtko z miodem i dodajemy ugotowaną kaszę. Przyprawiamy do smaku otartą skórką cytrynową i cukrem waniliowym. Białko leciutko solimy i ubijamy na sztywno. Dodajemy do kaszy. Na teflonową, rozgrzaną patelnie nakładamy masę i obkładamy z wierzchu wiśniami. Ogrzewamy na wolnym ogniu, aż masa się zetnie i będzie sucha.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię kaszę jaglaną, dlatego chętnie skorzystam z Twojego przepisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !