Sposób przygotowania

Drobno stary imbir mieszamy z dżemem z gorzkich pomarańczy, dodajemy miód i skórkę startą z jednej limonki. Doprawiamy solą ziołową i grubo mielonym kolorowym pieprzem. Dolewamy oliwę i sok z połowy limonki. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Marynata jest bardzo aromatyczna. Idealnie nadaje się do drobiowego mięsa. Można ją wykorzystać np do zamarynowania piersi z kurczaka, którą potem użyje się do zrobienia szaszłyków mięsno-owocowych na grillu.
Ja wykorzystałam ją też do pieczonej piersi z indyka:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/58999/imbirowy-indyk.html

Komentarze

  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    musi być bardzo aromatyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Imbir imbir co za smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !