Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grochowa z mięsem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch
200 gram
ziemniaki
4 szt
marchewka
2 szt
kości wieprzowe
300 gram
kiełbasa myśliwska
1 pętko
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 kulek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
kostki warzywne
2 szt
natka pietruszki
do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa z mięsem

Do garnka wlewamy litr wody,wsypujemy groch i wrzucamy kości wieprzowe.Dodajemy kostki rosołowe,przyprawy,pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w talarki marchew.Wszystko gotujemy na średnim ogniu do chwili,aż wszystkie składniki będą miękkie.Wyciągamy kości z zupy,oddzielamy od nich mięso,które wrzucamy z powrotem do zupy.Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną w kostkę kiełbaskę i wrzucamy ją do garnka.Wszystko gotujemy jeszcze chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak