Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bułgarski pilaw

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
60 dag
cebula biała
1 szt.
marchewki
3 szt.
pomidory
3 szt.
olej
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól i pieprz
ryż
25 dag
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: bułgarski pilaw

Mięso pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie rumień je na oleju. Cebulę obierz, pokrój w piórka. W żeliwnym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju, przesmaż na nim cebulę. Wsyp ryż, przesmaż mieszając. Dodaj obraną startą marchewkę, obrane , pokrojone w kostkę pomidory, mięso, listek laurowy i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zalej wodą, dodaj kostkę bulionową i paprykę do smaku, zagotuj. ewentualnie przełóż do naczynia do zapiekania, szczelnie przykryj, piecz ok. 40 minut w temp. 180.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.11.2012 11:03
ciekawe danie;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak