Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane w kruchym cieście
W miseczce wymieszać posiekaną na drobną kosteczkę cebulę z koncentratem pomidorowym, czosnkiem i pietruszką. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Polecam poeksperymentowanie - można dodać zioła prowansalskie lub odrobinę pikantnej papryki, wszystko zależy od gustów.
Ciasto:
Dwie szklanki mąki wymieszać z olejem i wodą, doprawić odrobiną soli. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie rozwałkować na cienki placek, który należy podzielić na 4 równe części. Na każdym powstałym płacie należy umieścić w odległości pół centymetra od krawędzi kilka plasterków sera, a na nich sos oraz parówki - to ładnie zawinąć.
Na wysmarowaną blachę umieścić parówki w cieście i zapiekać w piekarniku 35-40 minut w temperaturze 200 stopni aż się zrumienią i będą kruche.
Bardzo polecam ten przepis, u mnie w domu zagościł już na stałe w jadłospisie :)
Smacznego!