Sposób przygotowania

Filety z kurczaka lub indyka, ewentualnie udziec z indyka umyć, umieścić w naczyniu, zalać octem, sokiem, olejem sezamowym,sosem sojowym, wsypać papryke i trawę cytrynowa, posolić. Filety marynować około 6 godzin, obracając co jakiś czas. Udziec musi być marynowany co najmniej 12 godzin. Wymarynowane mięso- filety smażyć na grilu lub na patelni grilowej, udzieć podlać 1/2 szkl wody i piec w piekarniku w temperaturze ok 180- 200 stopni ca.70 minut( od czasu do czasu obracać, piec ze skórą). Filet podawać z ryżem oraz z musem jabłkowo- imbirowym, marchewką smażoną z czosnkiem lub żurawiną. Udziec ( po zdjęciu skóry)bardzo dobrze smakuje na zimno jako wędlina.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Wygląda przepysznie i jestem pewna, że równie dobrze smakuje :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mniamciu, pyszotka!
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Lubię dania chińskie! a rudamonia81 może mniej lakonicznie?!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszniutkie danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !