Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby leśne z makaronem i Chrisem Botti

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne
50dkg dkg
ser pleśniowy niebieski
10dkg dkg
cebulka
1 szt
białe wino
0,5 szklanka
czosnek
1 ząbek
makaron rurki
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby leśne z makaronem i Chrisem Botti

na rozgrzaną oliwę, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę.Po zeszkleniu \"królowej łez\" dodajemy pokrojony w cieniutkie paseczki czosnek.Podsmażamy lekko aż całą kuchnię wypełni cudowny zapach duszonego czosnku.Umyte i odsączone z wody leśne grzyby kroimy na nieduże cząstki i dodajemy do czosnku i cebulki.Dodajemy szczyptę soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu.Czujecie ten zapach...?Dusimy ok.30 minut, w między czasie dolewając-na przysłowiowe oko -kapkę półwytrawnego białego wina.o osolonej i wrzącej wody wrzucamy nasz makaron.Idealny to tagiatelle lub lumache.Ugotowany po około 12 minutach makaron wrzucamy -po odsączeniu i odparowaniu-do głębokiego talerza, a nań nakładamy nasze uduszone \"runo leśne\".Na koniec drobno rozdrobniony ser pleśniowy......polecam szczyptę gałki muszkatołowej.Kieliszek białego wytrawnego wina....Chris Botti i.....Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 15.03.2013 08:55
leśne grzyby mogę jeść w każdej postaci :)
Renataj 04.11.2012 23:00
A niech Cię - tak cudnie to opisałaś, że jestem głodna.
zuzanna6 16.10.2010 12:49
poezja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak