Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba po grecku

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
2 szt
pietruszka
1 szt
seler
0,5 szt
cebula
2 szt
koncentrat pomidorowy
5-6 łyżek
olej do smażenia
sok z połowy cytryny
natka pietruszki
mąka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
filety rybne
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu po parę minut z każdej strony. Kiedy jest już gotowa zbadać ją pod kątem zawartości ości, bo często w filetach bez ości jest ich wciąż cała masa. Warzywa obrać, umyć, cebulę pokroić drobno, natomiast resztę pokroić w słupki. W rondlu rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulkę, następnie dodać pozostałe warzywa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i odrobinę cukru (1/2 łyżeczki). Całość zalać niewielką ilością wody . Dusić pod przykryciem 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę poddusić.
usmażoną rybę ułożyć na półmisku i obłożyć jarzynką.. udekorować wedle uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 29.03.2011 08:37
uwielbiam
Jastinka 09.03.2011 09:44
świetne
msmariusz 09.02.2011 00:52
pycha
ZEWA 03.01.2011 12:36
uwielbiam rybkę po grecku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak