Sposób przygotowania

Filet pokrojony w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy skórką , imbirem, solą i pieprzem. Schładzamy ok 30 min. Jabłka obrane pokrojone w kostkę i por pokrojony w talarki a seler i szalotkę należy posiekać. W garnku rozgrzać olej, włożyć jabłka, por, szalotkę, seler i posypać curry. Smażymy 2-3 min. Podlewamy szklanką bulionu i dusimy aż do rozpadu jabłek. włożyć filet i kalafior. Wlewamy następnie resztę bulionu i gotujemy ok 20 min. Dodajemy śmietanę, chili, oregano, sól i pieprz i schładzamy.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    uwielbiam chłodniki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    Chłodniki dobre w letnie upały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !