Sposób przygotowania

Mięso płuczemy, usuwamy błonki i kroimy w grubą kostkę. Mieszamy z grubo pokrojoną cebulą i czosnkiem, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy na spore kawałki. Podobnie postępujemy w przypadku kapusty.

Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy przyprawą uniwersalną oraz sporą ilością pieprzu a następnie mieszamy z posiekaną pikantną papryczką chilli.

Zamarynowane mięso z cebulą i czosnkiem mieszamy z pozostałymi warzywami.

Układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.

Podlewamy wodą a na wierzchu rozkruszamy kostkę rosołową.

Pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 170˚C.

Jeżeli nie posiadamy naczynia z przykryciem można użyć filii aluminiowej.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pychota!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wygląda przepięknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dawid15

    Pięknie wygląda:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    świetny przepis, pyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !