Sposób przygotowania

Delikatne danie z gotowanego kurczaka w sosie.
Mięso i oczyszczone warzywa zalać wodą . Dodać liście laurowe, ziele angielskie, kostkę bulionową .Gotować na małym gazie 45 minut. Wyjąć mięso i warzywa , a wywar przecedzić. Mięso obrać z kości , skór i chrząstek. W rondelku rozpuścić masło. Wrzucić koper i dusić mieszając 2 minuty. Wsypać mąkę .Rozmieszać. Wlać śmietankę i tyle bulionu by powstał gęsty- kremowy sos. Doprawić sokiem z cytryny, solą cukrem. Włożyć mięso i podgrzać.
Podawać z ryżem na sypko i marchewka z groszkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !