Sposób przygotowania

Kiszoną kapustę wypłukać i odsączyć na durszlaku. Do dużego garnka wlać wywar wołowy, włożyć pokrojone w kawałki żeberka,pokrojoną w plasterki pietruszkę i marchewkę. Dodać 3 łyżki posiekanej cebuli oraz suszone grzyby. Wsypać przyprawy i gotować przez 40minut. Grzyby wyjąć z zupy,drobno posiekać i wrzucić z powrotem do garnka. Wlać szklankę wody i gotować na wolnym ogniu. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną cebulę, smażyć przez około 3minuty. Dodać plasterki kiełbasy, smażyć przez chwilę i włożyć do kapuśniaku. W osobnym rondlu stopić łyżkę cukru na małym ogniu. Gdy nabierze karmelowej barwy wlać filiżankę wody, gotować przez chwilę i wlać do zupy. Wyjąć żeberka z kapuśniaku, obrać z kości i pokroić na małe kawałki. Mięso włożyć z powrotem do garnka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !