Sposób przygotowania

Mięso natrzeć dobrze 2 łyżeczkami przyprawy zmieszanej z miodem i łyżeczką oleju .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju .Zostawić na 15 minut .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju .Ułożyć przekrojone na połówki pieczarki i smażyć je obracając aż będą rumiane .Zdjąć z patelni . Dolać resztę oleju i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron kurczaka. Przełożyć do rondelka. Na patelnię wlać wodę i zagotować . Zalać smakiem kurczaka i dusić 30 minut aż będzie miękki a sos odparuje do ¼ szklanki, dodać masło. Zagotować . Wrzucić pieczarki, posypać resztą przyprawy i dusić 10 minut.

Podawać z ziemniakami z wody i sałatą .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !