Sposób przygotowania

Polędwiczkę marynujemy (solą, pieprzem, majerankiem , sosem sojowym), odstawiamy na 0,5 godziny.

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju z łyżką masła, wrzucamy polędwiczkę, smażymy z każdej strony na mocnym ogniu, jak zacznie się przypiekać, zalewamy szklanką bulionu, przykrywamy i dusimy ok 15 minut na małym ogniu. Gotowe mięsko kroimy w plastry, polewamy sosem - u mnie sos chrzanowy:

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/55208/sos-smietanowo-chrzanowy.html

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    dorzucić trochę warzyw gotowanych i super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Smakowita :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    uwielbiam polędwiczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !