Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy kroimy w półplasterki (dość grube), marchew w krążki, kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, fasolkę kroimy na 3-4 cm kawałki.

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w plasterki, miksujemy razem z imbirem, papryką w proszku, chilli i curry na gładką masę, smażymy na łyżce oleju ok 5 minut.

Do dużego garnka wrzucamy warzywa, usmażoną pastę z cebuli, dokładnie mieszamy, by pasta pokryła wszystkie warzywa. Zalewamy garnek mleczkiem kokosowym i gotujemy na małym ogniu ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie, na samym końcu doprawiamy, solą, pieprzem.

Smacznego!!!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciekawe polaczenie, które lubie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    ciekawy pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !