Sposób przygotowania

śmietanę wymieszać z cukrem i drożdżami, wszystkie składniki zagnieść na luźne ciasto. Nie czekam aż wyrośnie tak jak z innymi ciastami drożdżowymi. Robię od razu, dopiero gotowe zostawiam do podrośnięcia.
Nadziewać można dowolnie: marmoladą, serem, czy mięsem... a nawet kapustą
dodam tak od siebie, że z tego ciasta robię paszteciki na święta... i również małe obwarzanki gotowane w oleju, do ciasta na obwarzanki należy dodać łyżkę spirytusu...
:-) i jeszcze jeden sekret... smaruję jajkiem dwa razy.. raz przed włożeniem do piekarnika, a drugi 5 min przed wyjęciem...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja zawsze smarowałam rogaliki lub paszteciki tylko raz, Twoje wyglądają pięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    właśnie robię dzisiaj z Twojego przepisu ciasto, ale zrobię kształt strucli z dżemem...
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajne rogaliczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !