Sposób przygotowania

Kości umyć, włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości zdejmując burzyny.
Ziemniaki i warzywa korzenne obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do wywaru.
Gdy będą prawie miękkie dodać posiekane zielone warzywa oprócz koperku i gotować około 10-15 minut.
Na koniec dodać podzielonego na różyczki kalafiora.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Gdy kalafior będzie miękki zagęścić zupę śmietaną rozrobioną z mąką.
Zagotować.
Nalać zupę na talerze i posypać świeżym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam kalafiorowa!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię takie zupki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika79

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię taka zupę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !