Sposób przygotowania

Bułkę rozmocz, Posiekać cebulę czosnek i połowę oliwek. Cytrynę sparzyć i zetrzeć skórkę. Mięso należy wymieszać z odciśniętą bułką, jajkiem , otartą skórką z cytryny, posiekanymi oliwkami i połową cebuli. Całość przyprawiamy solą pieprzem i papryką. Z masy formujemy pulpeciki wychodzi ich ponad 20. Smażymy je na oleju na małym ogniu.
Na oliwie należy zeszklić pozostała cebulę i czosnkiem dodajemy oregano. Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy, rosół i pomidory z puszki, Do całości dodajemy pozostałe oliwki i keczup. Gotujemy parę minut. Przyprawiamy solą pieprzem cukrem i papryką. Na patyczki do szaszłyków nabijamy usmażone kuleczki po 4-5 szt. Podajemy z sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !