Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki z mięsa mielonego

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wołowina
60 dag
byłka czerstwa
1
cebula
2
oliwki czarne
25 dag
ząbek czosnku
3
cytryny
1
olej
2 łyżki
oliwa
3 łyżki
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
pomidory z puszki krojone
50 dag
rosół
100 ml
keczup
2-3 łyżki
cukier
sól
Sklep Prymat
oregano
1 łyżka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mięsa mielonego

Bułkę rozmocz, Posiekać cebulę czosnek i połowę oliwek. Cytrynę sparzyć i zetrzeć skórkę. Mięso należy wymieszać z odciśniętą bułką, jajkiem , otartą skórką z cytryny, posiekanymi oliwkami i połową cebuli. Całość przyprawiamy solą pieprzem i papryką. Z masy formujemy pulpeciki wychodzi ich ponad 20. Smażymy je na oleju na małym ogniu.
Na oliwie należy zeszklić pozostała cebulę i czosnkiem dodajemy oregano. Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy, rosół i pomidory z puszki, Do całości dodajemy pozostałe oliwki i keczup. Gotujemy parę minut. Przyprawiamy solą pieprzem cukrem i papryką. Na patyczki do szaszłyków nabijamy usmażone kuleczki po 4-5 szt. Podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.10.2011 21:33
fajne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak