Sposób przygotowania

Robimy marynate: łączymy sok z cytryny, 1 łyżka skórki otartej z cytryny, oliwy z oliwek, posiekanego koperku, czosnku, cukru, soli i świeżo zmielony pieprzu. Do marynaty włożyć steki tuńczyka, zostawic je na min godzine w lodówce.
Zrobic gremolatę: Wymieszać posiekaną bardzo drobno małą cukinię (lub 1/2 duzej), natkę pietruszki, skórkę z cytryny, sok z łyzeczki cytryny, 2 ząbki czosnku i 1/2 papryczki chilli, doprawić solą, pieprzem i polać oliwą z oliwek 1-2 łyzki. Wymieszać. Odstawić.
Rozgrzewamy patelnie grillowa z oliwa i układamy na niej ryby i pieczemy z obu stron od 3 do 5 minut w zaleznosci od pożądanego stopnia upieczenia.
Na osobnej patelni smażymy plastry cukini. Na talerzu ulozyc cukinie, na to tuńczyka a z wierzchu gremolatę cukiniowa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszna rybka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Uwielbiam ryby a ta wyglada bardzo smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygląda pysznie, jak kwiatek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pyszna mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !