Sposób przygotowania

Udka myjemy i wrzucamy do garnka , zaczynamy gotować.
Gdy zaczynają się gotować zbieramy pianę siteczkiem i dodajemy obraną marchewkę , seler , pietruszkę , kapustę , cebulę , por oraz koperek i pietruszkę .
Gdy pogotujemy to około 10-15min dodajemy koncentrat pomidorowy, kostki rosołowe oraz pieprz i gotujemy dalej .
Gdy wszystko jest już prawie miękkie to odlewamy trochę zupy do słoiczka i dodajemy śmietanę mieszamy i wlewamy do zupy.
Ugotowany ryż nakładamy na talerz lub miskę i zalewamy zupą :)
Do dekoracji można posypać jeszcze świeżą pietruszka :)


( Na drugie danie są udka właśnie z tej zupy w moich przepisach )
Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    musi być pyszna
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Taka pyszna jak pięknie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !