Sposób przygotowania

Umyte ogórki pokroić w plastry (żeby było szybciej to najlepiej szatkownicą lub robotem kuchennym), osolić, wymieszać i odstawic na 2 godziny. Ocet zagotować z cukrem często mieszając, wystudzić. Odlać od ogórków wodę, dodać chilli, przyprawić pieprzem, dodać wystudzona zalewę, olej i wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść sałatkę do słoików, pasteryzować 5-10 minut (w zależności od wielkości słoików).

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię ogórki na ostro.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    z sosem chili nie robiłam,trzeba będzie w przyszłym roku spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !