Sposób przygotowania

Chrzan obrać, umyć, zetrzeć na tarce o małych otworach, ułożyć na sitku i przelać wrzątkiem. Dokładnie osączyć, wymieszać z sokiem i startą skórką cytryny, miodem i oliwą oliwek. Umyte morele sparzyć wrzątkiem, pokroić w cienkie paski. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z winem, migdałami i morelami. Połączyć z chrzanem, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą. Przykryć szczelnie i wystawić na 3 - 4 godz. do lodówki. Co znakomicie pasuje za równo do gotowanych ryb, jak i do pieczonej cielęciny czy drobiu .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !