Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasternak w sosie śmietanowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasternak
30 dag
masło
1 łyzka
mąka
1 łyzka
mleko
05 szklanki
śmietana
0,5 szklanki
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
zielenina
do smaku
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasternak w sosie śmietanowym

Obrane korzenie pasternaku ugotować w osolonej i z dodatkiem cukru wodzie.Miękkie pokroić w kostkę lub w słupki.Stopiony tłuszcz wymieszać z mąką rozprowadzić mlekiem i śmietaną,zagotować.Pasternak połączyć z sosem,przyprawić do smaku,dodać przyprawę kucharek zagotować,przed podaniem posypać zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 29.11.2011 09:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak