Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żurek z podsmażaną kiełbasą

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska
20 dkg
masło
2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
śmietana 12%
2 łyzki
żurek
1 butelka
kostka rosołowa
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z podsmażaną kiełbasą

Kiełbasę pokroić w kosteczkę i przysmażyć na maśle. Kostki rosołowe zagotować z wodą. Żurek w butelce dokładnie wymieszać i wlać na gotujący rosół. Jak się zagotuje, dodać smażoną kiełbaskę, dodać przyprawy i podbić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.08.2013 08:14
pyszny żurek
kuklik 27.10.2010 12:21
świetny
Margo1 30.09.2010 19:12
też apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak