Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z serdelkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

50 dkg fasolki
1/2 słoika przecieru pomidorowego
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
do smaku
łyżka mąki
łyżka masła lub margaryny
parówki
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z serdelkami

Umytą fasolkę pokroić, ugotować w małej ilości wody z dodatkiem soli, cukru i tymianku. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, zalać wywarem z fasolki. Wlać do fasolki, dodać przecier pomidorowy, sól pieprz i cukier. Parówki pokroić w plastry, połączyć z fasolką i sosem, wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak