Sposób przygotowania

1. Białą kapustę odgotować na lekko twardo
2. Do mielonego mięsa dodać ugotowaną i ostudzoną koszę jęczmienną, surowe jajka, cebule posiekaną w kostkę oraz przyprawy: sól, pieprz i paprykę w proszku. Wszystko wymieszać.
3. Nadzienie wyłożyć na liście białej kapusty i zawinąć.
4. Na dnie garnka rozłożyć boczek pokrojony w grube plastry, a na nich poukładać gołąbki. Bulion wymieszać z przecierem pomidorowym i polać nim gołąbki.
5. Dusić 60 minut pod przykryciem, podlewać wodą.

Komentarze

  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    lubię gołabki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !