Sposób przygotowania

Tą zupkę gotuję każdej jesieni - bardzo lubię dynię na pikantnie .
Warzywa ( dynia, ziemniak, cebula, marchew ) zalać bulionem i gotować 40 minut na małym gazie ). W tym czasie usmażyć na oleju wędzonkę na chrupko i rumiano. .Pestki dyni prażyć chwilę na suchej patelni. Zupę zmiksować na krem . Doprawić do smaku .Dodać masło i zagotować .
Podawać posypaną natką pietruszki, pestkami, odsączoną z tłuszczu wędzonką i grzankami lub chrupiącą bagietką ( wolę z grzankami z chleba tostowego ).

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ajajaj, zupka świetna!
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo bobra zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Babcia wie jakie zupki są najlepsze :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !