Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zraziki ze schabu Babcigramolki:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół wołowy
1 kostka
sos sojowy
1 łyżka, grzybowy
masło
1 łyżka
oliwa
2 łyżki
grzyby suszone
3 szt.
kotlety schabowe
4 szt.
boczek wędzony
4 paski (1 na 3 cm)
ogórek konserwowy
4 plasterki
chleb razowy
4 paski skórki
cebula
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki ze schabu Babcigramolki:

Kotlety rozklepać . Posolić i popieprzyć . posmarować musztardą . Na każdym płacie położyć kawałek boczku, korniszona, skórki razowca . Zwinąć w rulon ( związać lub spiąć ). Obtoczyć w mące . Smażyć na oliwie z masłem na rumiano . Zalać wodą . Wrzucić ziele angielskie, liść laurowy , suszone grzyby , kostkę bulionową pokrojone w piórka cebule . Dusić ok. 45 minut . Wyjąć ziele i liście oraz grzyby . Grzyby pokroić w paseczki i wrzucić powrotem do sosu . Zdjąć ze zrazów wiązanie ( lub wypiąć szpilki ). Podawać polane sosem ( można go zmiksować ) z kaszą gryczaną i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak