Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon, pokroić na kawałki ok. 1-1,5 cm. Posiekać nożem lub rozbić tłuszczem, przyprawić, obtoczyć w mące. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przygotować sos: cebulę drobno posiekać i udusić na tłuszczu. Pokroić pomidory na części, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem. Pomidory zmiksować. Zimny wywar rozmieszać z mąką, dodać do pomidorów i zagotować. Dodać śmietanę i przyprawy. Gdy sos będzie gotowy- włożyć do niego zrazy i dusić pod przykryciem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !