Sposób przygotowania

Na 2 łyzkach masła smazymy pokrojona cebule. Kiedy lekko sie zarózowi dodajemy mieso. Przyprawiamy(duzo bazyli i oregano) Na koniec dodajemy caly przecier pomidorowy. Z 3łyzek masla i maki robiy zasmazke dolewamy mleka i robimy tradycyjny sos beszamylowy. Do sosu wsypujemy jeszcze garsc startego zółtego sera. Makaron gotujemy i wsypujemy do naczynia zaroodoprnego. Na makaron kladziemy mieso, a na mieso sos. Na koniec posypujemy reszta startego sera. Wkaladamy do nagrzanego do 200\' piekarnika. Pieczemy 2o min pod przykryciem. Po 20min zdejmujemy pokrywe i czekamy aby ser sie zarumienil. Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !