Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty pekińskiej
30 dag
jajko
1 sztuka
suszonych śliwek
10 dag
czosnek
3 ząbki
majonez
1/2 szklanki
śmietana
2 łyżki
pietruszka
do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sok z cytryny
do smaku
jabłko
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Owoce i warzywa umyć, osączyć. Wymieszać majonez ze śmietaną, dodać roztarty czosnek. Kapustę cienko poszatkować, w miarę krojenia dodawać do sosu. Śliwki wydrylować, pokroić w paski. Obrane jabłko i cebulę pokroić w drobną kostkę, połączyć wszystkie składniki, przyprawić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.05.2013 22:58
bardzo lubię takie surówki
Angelika10 02.01.2013 00:18
pyszna
rakow2
rakow2 15.09.2011 16:24
smaczna robię bardzo często podobną
Dorota71 16.09.2010 13:41
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak