Sposób przygotowania

Fasolke oczyscic opłukc.Straczki tniemy na mniejsze kawalki i gotujemy 15-20 minut w lekko posolonej wodzie.Szpinak pluczemy dokładnie w wodzie.Czosnek cebule obieramy poczym drobniutko siekamy.Fasolke odcedzamy,osaczamy na sitku.Jajka wbijamy do miseczki,dodajemy smietane i żółty ser,roztrzepujemy widelcem.Przyprawiamy sola pieprzem,gałka muszkatalowa oraz ziołami prowansalskimi.Na patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy cebule i czosnek,mieszajac smazymy na szklisto.Dodajemy szpinak i fsolke.Składniki smazymy minute.Warzywa zalewamy masa jajeczna,smazymy podwazajac lekko łopatka,brzegi omleta tak aby masa jajeczna nie spływała pod spód.Gotowy omley zsuwamy na ogrzany talerz i odrazu podajemy np. z bagietka

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !