Sposób przygotowania

nadzienie;
15 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki oleju
sól, pieprz
łyżka bułki tartej
1 jajko

przygotować nadzienie;
Pieczarki przysmażyć z cebulką na oleju
Przyprawić do smaku , wystudzić...
Dodać jajko i tartą bułkę , wymieszać..


ciasto;
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem,
Wszystkie składniki zgnieść w jednolite plastyczne ciasto ...
podzielić na 9 równych części rozpłaszczyć w rękach każdy kawałek nadziewać grzybkami i sklejać jak pierogi.. ponacinać dekoracyjnie nożem sklejenie.

W szerokim garnku rozgrzać olej ok 5 cm od dna ..
Kłaść pierogi w rozgrzany olej i kilkakrotnie obracając usmażyć na rumiany pączkowy kolor...

Podawać z pikantnym barszczykiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    wygladaja pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    wyglądają zaskakująco pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    dla mnie bomba
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ciekawy przepis
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    to jest pyszne
  • 0
    dwsz-328
    Opublikowano

    marta19

    apetycznie to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana1

    wyglądają przepysznie
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    smacznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lidka19880

    naprawdę super wyglądają i chętnie bym zrobiła jednak przez to smażenie w tym głębokim tłuszczu...:-(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    dla mnie super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !