Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z ostrymi pulpecikami
Zrobić kuleczki po czym wrzucić do bułki tartej i obtoczyć.
Na rozgrzany olej :
wrzucić kuleczki mięsne i smażyć z 2 stron na brązowy kolor.
SOS POMIDOROWY:
2 puszki pomidorów całych (bez skórki)
Sól
Pieprz
Papryka mielona słodka
Bazylia
Majeranek
Pozostała reszta koncentratu z dodatku do mięsa mielonego
Kostka rosołowa
Ząbek czosnku
Ser
Na patelnie z odrobiną oleju wrzucamy pomidory doprawiamy je solą , pieprzem , papryka czerwoną mielona , bazylia , majerankiem , koncentratem pomidorowym , kostką rosołowa oraz ząbkiem czosnku posiekanego drobno.
Ser dodawać przy kończeniu gotowania żeby zdążył się rozpuścić.
(Ser obojętny - według czyjegoś podniebienia).
Do gotującego się sosu wrzucamy usmażone pulpeciki gotujemy jeszcze chwile i włala :)
Można jeść :)
Smacznego :)